Palestijnse televisie promoot martelaarschap onder kinderen

Screenshot YouTube

In de aflevering van het programma ‘The Best Home’, reciteerden twee kinderen gedichten voor die het martelaarschap aanmoedigden voor Palestijnse kinderen. Dat heeft PMW bekend gemaakt, een NGO die o.a. Palestijnse tv-programma’s en artikelen vertalen in diverse talen.

Hoe oud moeten kinderen zijn voordat ze worden geleerd dat “maagden met donkere ogen op hen wachten in het paradijs als ze martelaar worden voor Allah?” Volgens de Palestijnse Autoriteit (PA) is geen leeftijd te jong, blijkt uit een uitgezonden tv programma voor kinderen op Wereldkinderdag, dat zicht richt op de jonge kijkertjes.

Een gedicht, voorgedragen door een meisje dat waarschijnlijk niet ouder is dan 10 jaar, leerde dat Palestijnse kinderen ‘leeuwenwelpen-geweld’ moeten gebruiken en moeten vechten met een ‘getrokken zwaard’ dat ‘niet naar de schede terugkeert’.

Het gedicht vertelt de kinderen verder dat ze ‘het bloed van de martelaren in hun aderen hebben stromen’, en herinnerde de kinderen eraan dat, volgens de islam, de 72 maagden van het paradijs ‘met donkere ogen naar hen verlangen’. De maagden zouden het ‘waarderen wanneer ze sterven als martelaren.’

Het gedicht benadrukte verder het ideaal en enige urgentie van het zoeken naar de dood, door tegen de kinderen te vertellen: ‘Vandaag draag ik mijn lijkwaden’.

De Palestijnse presentatrice van het kinderprogramma stemde enthousiast in met het gedicht:

Een ander kind in de ‘The Best Home’ show, die waarschijnlijk niet ouder is dan 7 of 8 jaar, reciteerde een gedicht met een soortgelijke boodschap voor kinderen in het publiek en kijkertjes thuis. Dit gedicht richtte zich ook op de dood en verklaarde dat ‘we met bloed de lijkwaden hebben geweven’ en dat hun ‘ziel een geschenk is voor het vaderland’.