President Rivlin: “Ik hoop dat dit de laatste verkiezingscampagne voor de komende vier jaar is”

President Rivlin. Foto GPO

In een verklaring naar aanleiding van het ontbinden van de Knesset en het besluit om voor de derde keer binnen een jaar nieuwe verkiezingen te houden vroeg president Rivlin aan de Israelische bevolking om vertrouwen in de democratie te houden.

In zijn opmerkingen zei de president: ‘Beste mede-Israëlische burgers, na twee verkiezingsrondes en nu er een derde verkiezingscampagne begint, geloof ik dat dit ook een cruciaal moment is voor het Israëlische publiek, dat zal beslissen wie zijn leiders worden.

De Israëlische democratie was en is nog steeds een bron van trots, en we weten dat het democratische systeem kosten met zich meebrengt. Ik bid dat de diepgang van de huidige politieke crisis en de verdeeldheid die het onder ons blootlegt ons als samenleving en als land ertoe zal brengen niet alleen te vechten voor het recht om het niet met elkaar eens te zijn – maar ook om de plicht om te vinden waar we het wel eens over kunnen zijn.”

“Ik hoop dat komende verkiezingscampagne de laatste voor de komende vier jaar is en dat we als volk en samenleving kunnen groeien van de verdeeldheid en onenigheid die ons scheiden van overeenstemming en actie die ons allen ten goede komt.

Het is niet goed als we onszelf laten verzinken in wanhoop of grieven, We moeten het vertrouwen in het democratische systeem of in het vermogen om de realiteit waarin we leven met onze eigen handen te creëren, niet verliezen, ‘vervolgde hij.

“Als het zover is, zullen we allemaal ons democratisch recht uitoefenen en dit doen in de hoop op dat er zo snel mogelijk een betere toekomst voor ons allemaal mogelijk is”.

Advertentie (4)