Winter keert terug in Israel

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Na een respijt van twee weken, waarin de temperaturen overdag op of boven de 20* lagen, keert de winter de komende week weer volledig terug. Oren Davidoff, de weervoorspeller bij de meteorologische dienst in Beit Dagan, zei na een warme zondag en maandag, het vanaf dinsdag en de dagen daarna aanzienlijk zal afkoelen.

De terugkeer van de winter wordt dinsdag verwacht. In de ochtend is het bewolkt met een lichte temperatuurdaling. Tegelijkertijd zullen zuidwestenwinden toenemen in de kuststreek en het zuiden, en later, het binnenland in. Mist wordt verwacht in centraal Israël, terwijl de zuidelijke regio zandstormen kan verwachten.

Dinsdagmiddag zullen naar verwachting de eerste lokale regenbuien beginnen in het noorden en langs de kust. De regen zal de gedurende avond toenemen en zal vanuit het noorden naar de noordelijke Negev in de zuidelijke regio stromen.

Op woensdag valt er af en toe regen in hetzelfde gebied. De meteorologische dienst waarschuwt dat er overstromingen kunnen voorkomen in de Jordaanvallei, de woestijn van Judea en de Dode Zee en zelfs langs de kust.

Er wordt verwacht dat er dinsdag sneeuw op de Hermon zal vallen wat zeer waarschijnlijk tot in het weekend zal doorgaan.

Het warme weer gedurende het afgelopen weekend maakte dat veel Israëli’s, naar de natuurreservaten, bossen en stranden van Israël trokken. Op zaterdag bezochten ongeveer 80.000 de nationale parken, terwijl vele anderen de bossen en stranden bezochten.

Advertentie (4)