Nespresso opent tax free winkel op Ben Gurion airport

Ter illustratie. Foto Nespresso

Nespresso, de koffiedochter van Nestlé, opent in maart een belastingvrije koffie boutigue in het centrale gedeelte van Terminal 3 op de luchthaven Ben Gurion.

De winkel zal zich uitsluitend richten op de btw-vrije verkoop van capsules. Maar niet getreurd, Nespresso-machines worden momenteel verkocht in de winkels van Touchit (elektrisch apparaat), een dochteronderneming van Office Depot, in het belastingvrije gedeelte, Touchit werd ook geselecteerd als de operationele arm voor de nieuwe boutigue.

De Nespresso winkel beslaat 65 vierkante meter en is gehuurd voor een termijn van zes jaar. Passagiers die naar het buitenland vliegen, kunnen capsules kopen en deze ophalen bij hun terugkeer naar Israël. Buitenlandse passagiers kunnen ze vanzelfsprekend meteen meenemen.

Nespresso heeft in Israel op dit moment 11 winkels en is populair onder de Israelische bevolking.