Palestijnse Autoriteit gaf in 2019 €136 miljoen aan veroordeelde terroristen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Palestinian Media Watch onthult dat de Palestijnse Autoriteit in 2019 NIS 517,4 miljoen (€ 136 miljoen) heeft uitgegeven aan salarissen van gevangen zittende terroristen en inmiddels vrijgelaten terroristen. 

Ongeveer NIS 151 miljoen (€40 miljoen) waren vergoedingen aan gewonde terroristen en de families van dode terroristen in 2019. De totale minimale PA-uitgaven in 2019 voor betalingen aan terroristen en families van dode terroristen (pay for slay) bedroeg NIS 669 miljoen (€ 175,8 miljoen).

In overeenstemming met de Israëlische wet moet minister van Defensie Naftali Bennet een rapport voorleggen aan het Nationale Veiligheidskabinet dat aantoont dat de PA-uitgaven voor zijn Pay-for-Slay-beleid maar liefst NIS 669 miljoen bedroegen.

De Israëlische wet eist dat dit cijfer wordt afgetrokken van de maandelijkse belastingoverdrachten die Israël aan de PA doet.

Achtergrond
Sinds de oprichting in 1994 heeft de PA een ” Pay-for-Slay ” -beleid geïmplementeerd volgens welke het jaarlijks miljoenen shekels / dollars / euro betaalt aan maandelijkse salarissen om Palestijnse terroristische gevangenen te belonen en gevangenen en gewonden en de families van dode terroristen (zogenaamde “martelaren”) met een maandelijkse uitkering te belonen.

De PA codificeerde het beleid in de wet van gevangenen en vrijgelaten gevangenen in 2004. Sindsdien heeft PA-voorzitter Mahmoud Abbas tweemaal goedkeuring gegeven aan substantiële verhogingen van de maandelijkse salarissen die door de PA aan de terroristen worden betaald (2006, 2010).

Volgens beëdigde verklaringen van een hoge functionaris namens de PA, zijn de PA-betalingen aan de gewonde terroristen en families van dode terroristen niet gecodificeerd in de PA-wetgeving, maar veeleer alleen vastgelegd in geheime interne documenten.

Hoewel het PA-beleid op grote schaal is veroordeeld, waarbij vier landen (Canada, de VS , Australië en Nederland ) alle directe hulp aan de PA afsneden totdat het beleid is afgeschaft, en terwijl de PA aanzienlijke bedragen blijft aanvragen (en ontvangen) van buitenlandse hulp, blijft de PA zelf elk jaar honderden miljoenen shekels / dollars / euro verspillen aan salarissen voor terroristen, waardoor Palestijnse terroristen worden gestimuleerd en beloond voor het uitvoeren van hun terreurdaden.

In 2018 heeft Israël een wet aangenomen om het PA-beleid te bestrijden . Volgens de wet moet de Israëlische minister van Defensie aan het einde van elk jaar een rapport indienen bij het nationale veiligheidskabinet met de PA-uitgaven voor salarissen en vergoedingen voor terroristen in het voorbije jaar. Zodra het kabinet het rapport goedkeurt, worden de PA-uitgaven in het voorbije jaar in twaalf gelijke delen afgetrokken van de belastingen die Israël in het komende jaar voor de PA verzamelt en aan de PA overdraagt.

De nieuwe Israëlische wet werd voor het eerst geïmplementeerd in februari 2019, nadat PMW openbaarde openbaarde dat de PA had toegegeven niet minder dan 502 miljoen Shekels te hebben uitgegeven om de in 2018 maandelijkse salarissen aan de terroristische gevangenen en vrijgelaten gevangenen te betalen.

Als reactie op het Israëlische besluit, besloot Abbas de PA in een zelf toegebrachte financiële crisis te storten door te weigeren alle belastinginkomsten van Israël te accepteren, als Israël een bedrag in aftrek zou brengen. Aangezien de belastinginkomsten goed zijn voor bijna de helft van het PA-budget, had het afwijzen van de belastinginkomsten te ontvangen een substantiële impact op de PA-economie.

Om de crisis te boven te komen, besloot de PA de salarissen van de gezagsgetrouwe PA-werknemers tijdelijk met 50% te verlagen en verwijzingen van Palestijnen voor medische behandeling in Israëlische ziekenhuizen op te schorten . De PA probeerde ook zijn financiële rapporten te verbergen , totdat Palestinian Media Watch deze acties ontdekte en publiceerde. Tegelijkertijd verdubbelde de PA echter haar toezegging om de terroristische gevangenen te betalen en bleef ze 100% van hun salaris betalen.

Na 7 maanden capituleerde de PA eindelijk en stemde ermee in om de belastingen te ontvangen die na de aftrek bleven.

Na een aanvullend PMW-rapport over het onderwerp van de PA-betalingen aan de gewonden en de families van de dode terroristen, besloot het Israëlische nationale veiligheidskabinet eind december 2019 een extra bedrag van 150 miljoen sikkels af te trekken. Aangezien het aantal gewonde Palestijnse terroristen en het aantal gedode Palestijnse terroristen is toegenomen in 2019, is het redelijk om aan te nemen dat de PA-uitgaven voor deze terroristen zijn gestegen.

Volgens statistieken gepubliceerd door de PA en de Israëlische ngo B’tselem werden in 2019 niet minder dan 110 Palestijnse terroristen gedood. Rekening houdend met de verschillende PA-betalingen, bedroegen de extra kosten die de PA maakte niet minder dan 1,6 miljoen sikkels.

Tijdens de presentatie van zijn nieuwe vredesplan in het Midden-Oosten – de deal van de eeuw – benadrukte de Amerikaanse president Donald Trump de noodzaak voor de PA om zijn beleid van het belonen van terroristen en moordenaars af te schaffen:

Of de PA plotseling zal luisteren naar de Amerikaanse president Trump – voor wie de PA alleen maar minachting heeft getoond – zal alleen de tijd leren, maar tot die tijd moet Israël – als het zich aan zijn eigen wetten wil houden – niet minder dan NIS 669 miljoen inhouden (€ 175,8 miljoen) van zijn belastingoverdrachten naar de PA in 2020.

Hoewel het grootste deel van de wereld het erover eens is dat de PA-praktijk om financiële beloningen aan terroristen te betalen verachtelijk is, blijft de PA steeds grotere hoeveelheden fungibele donorhulp verspillen om dit beleid te financieren. Om een ​​einde te maken aan het “Pay-for-Slay” -beleid van de PA, moeten de EU en meer landen hun hulp afhankelijk stellen van de permanente afschaffing van het beleid.

Advertentie (4)