Vijf gezonde snacks met een Israelisch tintje

Ter illustratie. Foto Osem Group

Mensen houden van snacks, maar consumenten zijn zich bewuster van hun gezondheid geworden.Volgens marktrapporten zijn gezonde snacks een trend in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie die zich ook in 2020 zal voortzetten.

Israëlische food-tech startups en fabrikanten blijven bewijzen dat ze de innovatie hebben om snacks gezond en lekker te houden en trekt Israël inderdaad ‘s werelds beste voedselproducenten aan om samen te werken en samen te werken met zijn startups en voedsel- en drankenproducenten om nieuwe en smakelijke snackvoedingsproducten te maken.

SureChoc

Ter illustratie. Foto Universiteit van Reading

Voor de liefhebbers van melkchocolade onder ons, was het tot nu toe geen gemakkelijke opgave om een ​​reep melkchocolade te vinden die de suikerschalen niet kantelde en de traditionele textuur handhaafde.

De nieuwe chocolade rijk aan vezels, laag in suiker en met de textuur van een normale reep, is gemaakt door het EIT Food-gefinancierde SureChoc-project – een partnerschap tussen het Israëlische foodtech-bedrijf DouxMatok; Zwitsers smaak- en geurbedrijf Givaudan; Israëlische producent van voedingsmiddelen en dranken Strauss en de Universiteit van Reading.

Met behulp van DouxMatok’s suikerverlagende oplossing, heeft de reep 44 procent minder suiker dan een standaard formulering van melkchocolade, ziet eruit en voelt aan als een reep chocolade en smaakt goed.

Hunch Wafeltjes

Foto Strauss Group

De Strauss Group komt voor de veganistische / gezondheidsvoedselmarkt met zijn nieuwe Hunch- wafels. De glutenvrije, koekjes worden gemaakt in Nazareth, maar zijn niet in Israel te koop. Ze zijn bestemd voor de internationale markt.

Astro snacks

Foto Strauss Group

Gevriesdroogde voedingsblokjes zijn een ander gezonder snackvoedsel dat uit de pijplijn van de Strauss Group komt. Deze snack – bestaande uit geperst fruit, groenten en granen – maaltijd-in-een-kubus kwam in het nieuws in 2019.

Zoals de naam al doet vermoeden, werd Astro ontwikkeld met behulp van dezelfde technologie die voedingswetenschappers van NASA gebruikten om gevriesdroogd astronautenvoer te maken.

Bamba

Ieder Israelisch kind groeit ermee op, Bamba is niet weg te denken uit een Israelisch huishouden. Bamba is gezond en al jarenlang de best verkopende snack in Israel.

De snack met pindakaas-smaakige gepofte maïs van de Osem-voedselfabrikant is sinds 2018 ook in andere landen te koop.

Toen na een onderzoek in 2015 bleek dat Israëlische kinderen lage niveaus van pinda-allergieën hebben omdat ze zijn opgegroeid op Bamba, steeg de honger van de wereld naar dit hartige snackvoedsel. De knapperige smelt-in-je-mond snack wordt zelfs aanbevolen door de officiële  richtlijnen voor de preventie van pinda-allergie in de Verenigde Staten: rapport van het National Institute of Allergy And Infectious Diseases . 

De vraag naar Bamba is zo groot dat Osem in 2019 een ​​nieuwe productielijn heeft ingehuldigd om dagelijks een miljoen zakken Bamba te produceren om te voldoen aan de toenemende vraag naar de populaire pinda-puff-traktatie in Israël en de rest van de wereld.

Pressels Pretzels

Foto Dream Pretzels

Dream Pretzels , waarvan de producten worden vervaardigd door hun dochteronderneming, Meir Beigel in Israël, is synoniem met de markt voor gezonde snacks in de VS, Canada, Japan en Australië.

Van de veganistische, niet-GMO-gecertificeerde dunne pretzels, op de wereldmarkt bekend als Pressels en in Israël als Shtuchaleh (Osem maakt een versie bekend als Shtuchim), wordt gezegd dat deze 75 procent minder vet en 35 procent minder natrium bevat dan andere pretzels.