Fatah: “Heel Palestina is van ons, van de rivier tot de zee”

Fatah heeft verklaard dat het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump zal mislukken. De organisatie, waar Mahmoud Abbas de voorzitter van is, roept de Palestijnse bevolking op “Palestina met hun bloed en ziel te verdedigen”.

Fatah maakt expliciet zijn minachting duidelijk voor de deal van Trump in een reeks cartoons die op Facebook zijn gepost en zijn afgedrukt in al-Hayat al-Jadida, de officiële krant van de Palestijnse Autoriteit. Fatah dringt er op aan dat Palestina alles moet omvatten wat momenteel Israël is. Evenals de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

Een foto op de officiële Facebook-pagina van Fatah op 30 januari beeldde de Rotskoepel af samen met de tekst: “Weg met de deal van de eeuw. Palestina is geen thuisland dat wordt verkocht en gekocht, maar eerder een stuk van de Koran dat we zullen verdedigen met ons bloed en onze ziel ”. Dit meldt de NGO Palestinian Media Watch (PMW), een organisatie die de Palestijnse media controleert op haatdragende berichten.

Een andere foto, gepost op dezelfde pagina op dezelfde dag, toont een man die een keffiyeh draagt ​​en die met gekruiste armen ligt in de vorm van de huidige grenzen van Israël en de Palestijnse gebieden. Hij heeft een uitdagende blik op zijn gezicht met boven hem de woorden “Van de zee naar de Rivier ‘. Benen gekruist, waarbij de zool van een van zijn sandalen wordt getoond, met de woorden “Deal of the Century” erop geschreven. Het tonen van de zool van de schoen wordt beschouwd als een grove belediging in de Arabische cultuur.

Palestijnse kinderen worden regelmatig betrokken bij propaganda-inspanningen die erop aandringen dat heel Israël ‘Palestina’ is. Een voorbeeld hiervan werd dezelfde dag gepost: Tientallen kinderen vormden de vorm van Israël met een Palestijnse vlag in het midden. De tekst gepost op Facebook bij de afbeelding luidde: “De scholieren drukken de afwijzing van ‘de deal van de eeuw’ op straat uit. Lang leve Palestina.”

Ook op dezelfde dag en op dezelfde pagina stond een derde cartoon. Hier werden Hamas Politiek Bureau-voorzitter Ismail Haniyeh, de Palestijnse president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, de leider van de Islamitische Jihad-beweging Khaled Al-Batsh en andere Arabische figuren die met hun armen in elkaar verbonden staan ​​en ‘Palestina beschermen’. Een afbeelding van de Rotskoepel op de Tempelberg met de Palestijnse vlag eroverheen en het woord ‘Palestina’ in het Engels staat op de kaart. Onder de afbeelding staat de tekst: “Nee tegen Israëlische annexatie van de Jordaanvallei; Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina; weg met de deal van de eeuw.”

“Als voorzitter van zowel de Palestijnse Autoriteit als Fatah kan Abbas beweren dat de Palestijnen alleen geïnteresseerd zijn in een ‘Palestina’ aan de grenzen van 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Maar de berichten van zijn eigen Fatah partij spreken dit tegen”, merkte PMW op in een commentaar op hun website.

Advertentie (4)