Ex premier van Qatar: Israël en de Golfstaten ondertekenen binnenkort een niet-aanvalsverdrag

Sheikh Hamad Bin Jassim . Screenshot YouTube

De voormalige premier van Qatar beweerde maandag dat er binnenkort een niet-aanvalsverdrag tussen Israël en de Golfstaten wordt ondertekend. Dit verdrag omvat mogelike ook Noord-Afrikaanse land Marokko, meldt i24.

In een verklaring op Twitter liet Sheikh Hamad Bin Jassim weten dat hij op 14 december vorig jaar een tweet had geplaatst waarin hij sprak over Trump’s vredesplan en geschreven had dat Trump het plan in het begin van dit jaar zou aankondigen.

“Nu zal het worden gevolgd door een niet-agressieovereenkomst tussen Israël en de landen van de Samenwerkingsraad van de Golf en mogelijk Marokko.”

De voormalige politicus uit Qatar merkte op dat hij “niet tegen” een dergelijke overeenkomst met Israël was en geloofde dat het unanieme besluit van de Arabische Liga om de deal vorige week te verwerpen niet in het belang van de regio was.

“Hoewel er Arabische landen zijn die de Amerikaanse kant beloofden dat ze een positief standpunt over de deal zouden innemen, deden ze dat niet. Ze rechtvaardigden dit door te zeggen dat ze dat niet konden vanwege de media”, zei Jassim.

Hij voegde eraan toe: “De Arabische kant volgt een beleid dat is gebaseerd op kortetermijntactieken, terwijl de Israëlische kant haar beleid op strategische langetermijnfundamenten plaatst.”