Israëlisch bedrijf biedt achtergronden voor Zoom gesprekken aan

Kunstachtergronden voor uw videovergaderingen. Foto met dank aan Niio

Sinds de coronavirus uitbraak wordt het online videoprogramma Zoom door tientallen miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt om in contact te blijven met familie en vrienden. Daarnaast zijn ook veel bedrijven Zoom gaan gebruiken om contact met hun zakenrelaties en afnemers te onderhouden.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van nep achtergronden om het nog een beetje te laten lijken alsof je zakelijk of hip bent.

Maar er is een oplossing, het Israëlische bedrijf Niio, dat samengestelde videokunst aanbiedt voor lobby’s, kantoren en openbare ruimtes, nodigt iedereen uit om bewegende beelden als zoomachtergronden te downloaden.

Het is ook een innovatieve manier om enkele van de 4.000 gevestigde en opkomende mediakunstenaars in Israël te presenteren wiens premium digitale kunstcollecties beschikbaar zijn op het Niio-platform.

De collectie van meer dan 40 virtuele zoomachtergronden omvat collecties als Quayola’s ‘Camouflage’-serie van abstracte algoritmische landschap schilderijen en Joe Hamilton’s’ Cézanne Unfixed ‘, die de relaties tussen schilderkunst en het museum vervaagt.

Ze kunnen worden gedownload in video- of stilstaand-beeldversies.

“In een tijd waarin mensen over de hele wereld thuis zijn en meer digitale media gebruiken dan ooit tevoren, is het cruciaal dat we ook toegang hebben tot meer betekenisvolle digitale ervaringen, zoals bewegende beelden die ons individualisme en persoonlijkheid uitdrukken, en dat we ook met anderen kunnen delen tijdens onze virtuele interacties, ”zei Niio CEO Rob Anders.

Advertentie (4)