Ondanks verbod waren stranden in Israël zaterdag vol als gevolg van hittegolf

Opname: 16 mei 2020 @joods.nl

Hoewel in Israël nog steeds een verbod geldt om op het strand te liggen, terwijl watersporten wel zijn toegestaan, waren de stranden zaterdag vol met mensen die verkoeling dicht bij het water zochten bij temperaturen die rond de 40 graden uitkwamen. Ruim 30.000 Israëli’s bezochten de nationale parken die open waren.

De krant Haaretz meldde dat sommige stranden strandwachten hadden, ondanks het feit dat de stranden in Israël pas woensdag weer onder restricties worden geopend, nadat ze twee maanden waren gesloten, vanwege de beperkingen door het coroanvirus.

In gesprekken met Hebreeuwse media vertelden strandbezoekers dat het een rare situatie is, de overheid zegt “je mag naar het strand om te sporten maar zwemmen en zonnebaden is niet toegestaan. Met deze temperaturen moeten we gewoon naar het strand kunnen gaan.”

“Het is vreemd”, zei ene Tamir, “je kunt op de promenade zitten, maar niet op het zand. Het is een waanvoorstelling. Er waren inspecteurs die ons vertelden dat we niet op het zand konden zitten. Ze gaven ons gelukkig geen bekeuring, maar vroegen alleen dat we onze mondkapjes dragen”, zei hij.

Agenten vragen mondkapjes te dragen. Screenshot tv

Een andere strandganger, Avigail, vertelde de nieuwssite Ynet dat er inspecteurs van de gemeente op het strand in Tel Aviv waren, maar dat ze geen regels leken te handhaven, en voegde eraan toe dat de regels naar haar mening ‘niet logisch’ zijn.

“Als we twee meter van iedereen verwijderd zijn, wat is dan het probleem? Er zijn veel mensen en als iedereen zich aan de regels houdt is het geweldig. Ik heb het erg naar m’n zin. Dit is de eerste keer dat ik weer op het strand ben en ik kan even kan ademen”, zei ze.

Het waren niet alleen de mensen die verkoeling zochten, in Haifa zochten twee wilde beren een kinderzwembadje op om wat verkoeling te krijgen.

Vrijdagavond, toen de temperaturen in Israël rond middernacht nog steeds 26 graden waren, liep het vast op de pleinen, boulevards en parken van Tel Aviv en andere plaatsen, met weinig tot geen handhaving van sociale afstandsregels door de politie.

Een verslaggever van de nieuwssite Ynet zei zaterdag dat ten minste één restaurant in Tel Aviv tafels op het trottoir heeft neergezet waar klanten afhaalmaaltijden kunnen eten, wijzend op de problemen die worden veroorzaakt door voorschriften die hen toestaan ​​op een aangrenzende bank te eten, maar niet op een tafel geleverd door de eetgelegenheid.

Susu and Sons-eigenaar Omer Miler, een van de bekenste burgerbars in Tel Aviv, zei dat hij de beslissing niet lichtvaardig had genomen: “Ik ben bereid een boete te betalen, omdat ik weet dat ik de wet overtreed.”

Met temperaturen die de komende dagen regelmatig boven de 40 graden zullen uitkomen, is het te verwachten dat meer restaurants hun terrassen open stellen, daarmee vooruitlopend op de te verwachte toestemming van de overheid.

Advertentie (4)