Twee welpjes geboren in de Biblical Zoo van Jeruzalem (video)

Trotse moeder met haar welpjes. Screenshot YouTube

In de Biblical Zoo van Jeruzalem heeft een paar Aziatische leeuwen onlangs twee welpen gekregen, de eerste van zulke dieren die in gevangenschap in Israël werden geboren. De welpen zullen binnenkort aan het publiek worden getoond nu dierentuin in Jeruzalem weer is geopend.

De leeuw Gir en de leeuwin Yasha, zijn de trotse ouders van de nieuw geborenen. Beiden zijn een paar jaar geleden respectievelijk vanuit Zweden en Duitsland naar Israël overgebracht als onderdeel van de deelname van de dierentuin aan het Europese fokprogramma voor bedreigde diersoorten.

Tegenwoordig zijn er nog maar ongeveer 500 leeuwen in het wild te vinden in India. Nog eens 200 leeuwen worden in dierentuinen wereldwijd gefokt. In het verleden zwierven Aziatische leeuwen vrij door het Midden Oosten.

Over het algemeen zijn Aziatische leeuwen kleiner dan hun tegenhangers uit Afrika. Ze hebben echter wel een grotere staartpluk.

Momenteel brengen de welpjes, waarvan de namen nog niet bekend zijn gemaakt, hoofdzakelijk tijd door met hun moeder zoals ze in het wild ook zouden doen. Hun vader komt regelmatig op bezoek en krijgt zo de kans ze te leren kennen.