Eerste toeristen in Cyprus uit Israël

Foto Cyprus Tourism Organisation

Cyprus heeft de grenzen voor een paar landen geopend. De eerste toeristen die op het eiland aankwamen waren Israëliërs met een vlucht van IsraAir. Daarna arriveerden vluchten uit Griekenland en Bulgarije.

Cyprus zet zichzelf op de markt als een relatief veilige vakantiebestemming tijdens de coronavirus pandemie. De transmissiesnelheid is minder dan één en het sterftecijfer is zeer laag.

Sinds 21 maart konden toeristen het eiland niet meer bezoeken omdat Cyprus in navolging van Israël, haar grenzen voor buitenlanders had gesloten.

De minister van Transport Yiannis Karousos kon zijn geluk niet op toen het IsraAir toestel op het vliegveld van Larnaca was geland. “Na twee en een halve maand keert de connectiviteit van ons eiland met 19 andere landen terug. De Cypriotische luchthaven is geopend nu de eerste vlucht vanuit Israël is geland in Larnaca, ”tweette hij .

Het andere vliegveld van Cyprus, de luchthaven van Paphos in het westen van het eiland, zal zijn eerste vluchten verwelkomen op op 21 juni.

Normaal gesproken barst het eiland deze tijd uit zijn voegen van de vele toeristen, die mede worden aangetrokken door de prachtige stranden.

Toeristen uit Israël, Griekenland, Duitsland, Oostenrijk en Malta, zijn welkom op Cyprus. Maar de twee grootste markten van het eiland, Groot-Brittannië en Rusland, staan ​​niet op de goedgekeurde lijst.

Wel moeten toeristen uit Israël kunnen aantonen dat ze twee dagen voor vertrek negatief zijn getest op het virus. Dit vanwege het toenemend aantal besmettingen in Israël.

Toeristen uit Nederland, Zweden, Frankrijk en België zijn nog niet welkom in Cyprus.

Advertentie (4)