Hezbollah-cel probeert Israël te infiltreren, IDF wacht ze op

Rookpluimen boven Mount Dov. Screenshot Channel 12 TV

Maandagmiddag heeft zich een incident voorgedaan bij Har Dov (Mount Dov), waarbij een Hezbollah cel probeerde Israël te infiltreren. De IDF was hiervan op de hoogte en wachtte de Hezbollah strijders op. Tegelijkertijd werd een IDF-tank door Hezbollah met een kornet-raket beschoten. Tot dusver is er melding gemaakt van slachtoffers aan de kant van Hezbollah. Aan Israëlische zijde zijn geen slachtoffers gevallen, liet de IDF weten.

Maandagmiddag braken er hevige gevechten uit langs de Israëlisch-Libanese grens toen de terreurgroep Hezbollah naar verluid een aanval op Israëlische troepen aan de grens lanceerde, blijkbaar als vergelding voor de dood van één van haar strijders bij een vermeende Israëlische luchtaanval vorige week in Syrië.

De zware vuurgevechten vonden plaats in het betwiste gebied van de berg Dov, een locatie waar Hezbollah regelmatig aanvallen op Israëlische militaire doelen uitvoert, aldus het Israëlische leger.

In de regio werden explosies en geluiden van geweerschoten gehoord en rook vulde de lucht boven de berg Dov, die ook wel bekend staat als Shebaa Farms, een gebied dat Israël, Libanon en Syrië elk als hun eigen gebied claimen.

De gevechten werden blijkbaar veroorzaakt door een Hezbollah-aanval in het gebied. De aan Hezbollah gelieerde al-Mayadeen meldde dat leden van de terreurgroep een Kornet-antitankraket afvuurden op een IDF-tank, terwijl andere Libanese bronnen meldden dat het Israëlische leger een aanval van Hezbollah had verijdeld en de strijders van de groep had gedood.

Premier Netanyahu heeft zijn Likud-fractievergadering onderbroken is meteen naar het hoofdkwartier van de IDF in Tel Aviv gegaan, terwijl minister van Defensie Gantz naar het betrokken gebied is gegaan.

Libanese media meldden dat het Israëlische leger een aantal artilleriegranaten afvuurde op doelen in Zuid-Libanon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)