Israëlische ziekenfondsen kunnen aantal testen niet meer aan

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israëlische gezondheidsorganisaties hebben gewaarschuwd dat medische laboratoria in het land de grote vraag niet meer aankunnen. Het gevaar bestaat dat veel tests worden weggegooid, als het aantal dagelijks uitgevoerde coronavirus tests niet afneemt.

Het ministerie van Volksgezondheid zei donderdag dat er binnen 24 uur 28.665 tests zijn uitgevoerd, een stijging van 93% ten opzichte van een maand geleden.

“We werken ver boven onze mogelijkheden’, zei een functionaris bij een van Israëls ziekenfondsen. “Als ze het aantal tests dat dagelijks wordt uitgevoerd niet vermindert, is het een kwestie van tijd voordat de tests worden weggegooid omdat de laboratoria het niet meer aankunnen.

Vorige week heeft het ministerie van Volksgezondheid de ziekenfondsen opdracht gegeven het aantal dagelijkse tests te verminderen. Dit is nog niet gebeurt.

Ambtenaren van het ministerie voegden eraan toe dat ze ook een plan overwegen om prioriteit te geven aan oudere bevolking en risicogroepen bij het goedkeuren van tests.

Vanwege de crisis die het systeem van epidemiologische onderzoeken op het coronavirus in zijn greep heeft, heeft het ministerie van Volksgezondheid nieuwe richtlijnen opgesteld die naar verwachting het aantal mensen dat in isolatie wordt geplaatst na blootstelling aan een bevestigde COVID-19-drager aanzienlijk zal verminderen.

De oude richtlijnen waren gericht op de verblijfplaats van een patiënt twee weken voordat hij werd getest, ongeacht of de patiënt symptomen van het virus had of niet.

Volgens de meest recente regelgeving – die op zondag van kracht werd – zal een epidemiologisch onderzoek van een symptomatische patiënt gericht zijn op zijn activiteit in de vier dagen voorafgaand aan de test, terwijl een onderzoek van een asymptomatische patiënt zich zal concentreren op de activiteiten van tien dagen voorafgaand aan de test.

Advertentie (4)