‘Teheran’ – Een nieuwe thriller uit Israël komt naar Apple tv

Screenshot ‘Teheran’

Voor wie geen genoeg kon krijgen van Fauda is er goed nieuws. Op Apple tv is de nieuwe Israëlische thriller ‘Teheran’ te zien, mede gemaakt door “Fauda” scenarioschrijver Moshe Zonder.

De nieuwe serie ‘Teheran’ vertelt het verhaal van een jonge in Iran geboren Israëlische hacker die door de Mossad naar haar geboortestad wordt teruggestuurd om de luchtverdediging van een ​​kernreactor uit te schakelen. Maar het plan mislukt en ze komt vast te zitten in de Islamitische Republiek.

De hoofdpersoon van de serie wordt gespeeld door de Israëlische actrice Niv Sultan. Zij wordt vergezeld door Israëlisch-Iraanse en Amerikaans-Iraanse acteurs zoals Liraz Charhi, Shaun Toub en Navid Negahban. In de serie wordt een mix van Hebreeuws, Engels en Perzisch gesproken.

Teheran is op 22 juni in Israël uitgebracht en werd opgenomen in Athene. Het eerste seizoen bestaat uit 8 delen.

Moshe Zonder schreef de scenario’s voor de serie uit het eerste seizoen van “Fauda”, de eerste Israëlische serie die op Netflix werd uitgebracht en waarvan nu het derde seizoen is te bekijken. Voor het schrijven van “Teheran ” werkte hij samen met Omri Shenhar en regisseur Daniel Syrkin.