Revolutie in medische beeldvorming met live-holografie van Israëlisch bedrijf

Screenshot YouTube

Medische beeldvorming om diagnostische beslissingen te nemen, medische interventies te begeleiden en te beslissen over behandelingskuren is voor artsen wereldwijd al decennia lang iets waar ze op vertrouwen. Maar nu is er het Israëlische bedrijf RealView Imaging die met een nieuwe dimensie voor medische beeldvormingstoepassingen komt met een baanbrekend hologram systeem voor het menselijk lichaam.

RealView opgericht in 2008 door Aviad Kaufman, Shaul Gelman en professor Carmel Rotschild, ontwikkelde de Holoscope-i, ‘s werelds eerste medische holografische systeem dat nauwkeurige ruimtelijke 3D-hologrammen van organen biedt.

Het systeem is zo ontworpen dat artsen, tijdens interventionele procedures. hyperrealistische 3D-hologrammen van de werkelijke anatomie van de patiënt kunnen bekijken.

“We zijn het enige systeem ter wereld dat is ontwikkeld om artsen alleen augmented reality te bieden voor zeer specifieke gebruikssituaties …” vertelt Kaufman aan NoCamels. “Het is een zeer nauwkeurig en realistisch beeld door de anatomie van de patiënt uit de patiënt te halen en in de lucht te laten zien.”

Screenshot YouTube

In 2013 werkte RealView samen met de Nederlandse multinational Philips om de haalbaarheid te demonstreren van het gebruik van zijn live 3D-holografische visualisatie- en interactiesysteem om minimaal invasieve structurele hartziekte-procedures te begeleiden. 

De samenwerking maakte deel uit van een klinische studie in het Schneider Children’s Medical Center in Petach Tikva, waar artsen gedetailleerde dynamische 3D-holografische afbeeldingen van het hart konden bekijken en de structuren konden manipuleren door “letterlijk de holografische volumes ervoor aan te raken”.

Een studie uit 2016 door Dr. Bruckheimer en de oprichters van RealView heeft de technologie voor het eerst met succes gedemonstreerd in klinische medische beeldvorming.

Drie jaar later werd de Holoscope-i gebruikt in de eerste live medische procedure in het Peter Munk Cardiac Center (PMCC) van het Toronto General Hospital, waar cardiologen en hartchirurgen een klep-in-klep mitralisklepprocedure uitvoerden, een minimaal invasieve procedure voor het vervangen van een versleten chirurgische klep. 

De Israëlische president Reuven Rivlin woonde de onthulling in Toronto bij, en PMCC merkte op dat het het hologram gebruikt voor andere hartprocedures, zoals het repareren van lekkende kleppen en het sluiten van gaten in het hart. 

Kaufman zegt dat holografie de beste methode in de wetenschap is om 3D-objecten te reconstrueren en weer te geven. Aangezien hologrammen geen optische illusies zijn, maar eerder optische realiteiten, is het erg moeilijk om onderscheid te maken tussen een gereconstrueerd hologram van hoge kwaliteit en het originele object.

RealView’s gepatenteerde Digital Light Shaping-technologie creëert een unieke hyperrealistische ervaring voor visualisatie van medische beelden, met name via de Holoscope-i, die full-colour, hoge resolutie, dynamische en interactieve 3D-beelden in de vrije ruimte biedt van alle medische 3D-volumetrische gegevens. Het systeem is ergonomisch ontworpen voor gebruik in alle klinische omgevingen, zoals interventiekamers, hybride operatiekamers en diagnostische klinieken.

Het stelt artsen in staat om het volledig volumetrische 3D-hologram te visualiseren om intuïtief de anatomie van elk orgaan te begrijpen. Artsen kunnen de hologrammen ook roteren, in plakjes snijden, markeren en meten om de interne anatomie op schaal te onderzoeken.

Screenshot YouTube

De hologrammen worden geprojecteerd vanaf systemen die boven de arts zijn gemonteerd, waardoor ze de complexe ruimtelijke anatomie en dynamische fysiologische processen van de patiënt beter kunnen begrijpen voor een effectievere behandeling en resultaat.

RealView heeft al 21 geregistreerde patenten en nog eens 14 in behandeling. De technologie is al gedemonstreerd op internationale beurzen en Kaufman hoopt binnen een jaar meerdere klinische onderzoeken in de Verenigde Staten te hebben.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!