Vliegtuigen van en naar Israël mogen Saudisch luchtruim gebruiken

Het El Al vliegtuig vloog dinsdag vanuit de VAE door Saudisch luchtruim terug naar Israël

Opnieuw een positief bericht uit de Arabische wereld. De regering van Saudi Arabië kondigde woensdag aan dat vliegtuigen van en naar Israël van het Saudische luchtruim gebruik mogen maken.

Dit betekend dat in navolging van de eerste El Al vlucht afgelopen maandag naar de Verenigde Arabische Emiraten, nu alle vluchten naar de VAE deze route mogen gebruiken.

Dit geldt niet alleen voor Israëls nationale luchtvaartmaatschappij El Al, maar ook voor alle andere luchtvaartmaatschappen zoals bijvoorbeeld Eithad en Emirates uit de VAE die plannen hebben klaarliggen om zodra de luchtvaart akkoorden tussen Israël en de VAE zijn ondertekend met dagelijkse vluchten van en naar Israël te beginnen.

Volgens de Saudi’s is deze belangrijke beslissing genomen na een verzoek daartoe van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten.

De geel rode lijn is de snelste vliegroute ,3 uur, de andere twee zijn alternatieven waardoor de reistijd via de blauwe lijn bijna wordt verdubbeld en de paarse lijn brengt de reistijd naar ruim 7 uur. Screenshot Twitter

Premier Netanyahu juichte de beslissing toe en zei dat “dit niet alleen de prijs van een ticket zal verlagen maar ook booming voor het toerisme voor beide landen zal zijn, nu de vliegtijd definitief slechts iets meer dan drie uur zal zijn.

“Het zal iets meer doen”, zeigt hij. “Het zal het verre oosten openen. Als je naar Thailand of ergens anders in Azië vliegt, scheelt dat geld en tijd. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!