Duizenden Israëliërs willen het wereldrecord ‘strand opruimen’ verbreken

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Op 30 oktober vindt de jaarlijkse strand opruimdag plaats in Israël, na het einde van het strandseizoen. Maar deze keer zijn de plannen veranderd, omdat duizenden deelnemers zullen proberen het wereldrecord ‘strand opruimen’ te verbreken.

Het evenement wordt georganiseerd door de coalitie van Mediterranean People, milieugroeperingen, lokale autoriteiten en duizenden vrijwilligers om het bewustzijn te vergroten voor een schoon milieu en schone stranden.

De Unie van Kinneret-steden, de Kinneret-autoriteit, de gemeente Tiberias en de regionale raden van de Golan en Emek HaYarden hebben vrijwilligers opgeroepen om mee te helpen aan het schoonmaken van de stranden van de Kinneret en de stranden van de Middellandse Zee.

Uit een nationale studie, uitgevoerd door het Ministerie van Milieubescherming en de Israëlische instelling voor Oceanografisch en Limnologisch Onderzoek, bleek dat ongeveer 70% van het afval in zee bestaat uit plastic zakken en verpakkingen. Tijdens de coronacrisis werden mondkapjes en handschoenen toegevoegd aan het standaardafval dat op stranden wordt aangetroffen.

Het afval schaadt niet alleen het landschap, maar brengt ook de waterkwaliteit en het planten- en zeeleven in gevaar.

Tijdens het evenement zullen vrijwilligers op ongeveer 100 plekken langs de Middellandse Zeekust, de kust van de Kinneret en de Dode Zeekust aan de slag gaan om afval op de stranden op te ruimen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)