Eerste commerciële vlucht uit Dubai donderdag in Israël geland

Eerste commerciële vlucht uit Dubai geland op Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 13

De eerste commerciële vlucht naar Israël van de staatsluchtvaartmaatschappij flydubai van de Verenigde Arabische Emiraten lande donderdag op Ben Gurion Airport, waar bemanning en passagiers onder anderen door premier Netanyahu werd en verwelkomd. Vanaf nu vliegt flydubai 2 x per dag tussen Dubai en Tel Aviv.

“Dit is een opnieuw een belangrijk moment in de geschiedenis, want het is de eerste commerciële vlucht tussen Dubai en Israël”, zei premier Netanyahu kort nadat vluchtnummer FZ1163 in Tel Aviv was geland.

“Er zullen er nog veel meer zijn, in beide richtingen. Maar je kunt maar één keer de eerste zijn, ”zei hij tijdens een welkomstceremonie in de aankomsthal van Ben Gurion Airport. “En dit is een cruciaal moment, want we veranderen de geschiedenis. Het is niet dat we vooruit marcheren, we vliegen met halsbrekende snelheid naar een nieuw tijdperk dat nu duidelijk het Midden-Oosten verandert. “

“Voor mij is het de realisatie van een droom,” voegde hij er aan toe, zoals u kunt horen en zien in deze Engelstalige video.

Shmuel Zakay, de directeur-generaal van Ben Gurion Airport, zei dat hij onder de indruk was van de professionaliteit van het flydubai-team en hoopte dat de beslissing van het bedrijf om naar Israël te vliegen succesvol zou zijn.

“Flydubai zal dienen als een luchtvaartbrug die de volkeren, het bedrijfsleven en de culturen van de staat Israël en de Verenigde Arabische Emiraten met elkaar verbindt”, zei hij.

Flydubai biedt twee keer per dag vluchten aan tussen de twee steden, eerder hadden luchvaartmaatschappijen Etihad en Emirates uit de VAE bekend gemaakt ook dagelijkse vluchten tussen de Emiraten en Israël te zullen gaan uitvoeren.

Ook El Al en Israir gaan dagelijkse vluchten tussen beide landen en ook Bahrein aanbieden.

In totaal zullen er vanaf 2021 wekelijks zo een 112 vluchten tussen Israël en de Emiraten worden uitgevoerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!