IDF brengt extra Iron Dome batterijen naar zuid Israël wegens mogelijke Hamas of Islamic Jihad aanval

IIslamic Jihad senior commander Baha Abu Al Ata. Foto Ministerie van Buitenlandse Zaken Israël

Het Israëlische leger heeft woensdagochtend extra Iron Dome-raketafweersysteem naar zuid Israël overgebracht omdat er rekening mee wordt gehouden dat militanten van de islamitische Jihad en/of Hamas raketten vanuit Gaza zullen afschieten omdat het 12 november 1 jaar geleden is dat de bevelhebber van de organisatie in het noorden van Gaza, Baha Abu al-Ata bij een Israelische luchtaanval om het leven kwam.

De IDF bereidt zich ook voor op de mogelijkheid van raketbeschietingen op langere afstand, die verder zouden reiken dan het zuiden van Israël.

Vluchten van en naar Israël gebruiken de meer noordelijke vliegroutes van en naar Ben Gurion International Airport, waardoor ze verder van de Gazastrook verwijderd zijn.

Deze veranderingen in luchtverkeersroutes – zichtbaar met civiele software voor het volgen van vliegroutes – worden over het algemeen gezien wanneer er actief wordt gevochten of er verwachtingen van gevechten zijn. Een woordvoerder van de Israel Airports Authority reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op de kwestie.

Op 12 november is het een jaar geleden dat Israël de leider van de Islamitische Jihad doodde. Het leger had hem een ​​’tikkende tijdbom’ genoemd.

Abu al-Ata was een prominent lid van de door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep, de commandant van de Al-Quds Brigades-eenheden in de noordelijke Gazastrook, die volgens de IDF persoonlijk verantwoordelijk was voor vele aanvallen op Israël in de afgelopen maanden. voordat hij werd vermoord.

Hij werd, samen met zijn vrouw, gedood bij een precisieaanval op het appartement waarin hij verbleef in de wijk Shejaiya in Gazastad, na maanden van voorbereiding door het leger.

Het is bekend dat Palestijnse terreurgroepen aanslagen plegen op de verjaardagen van dergelijke conflicten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!