Israël treedt toe tot de ISA

Ter illustratie. Foto ISA

Israël is officieel toegetreden tot de International Security Alliance, een in Abu Dhabi gevestigde organisatie van een aantal landen die de georganiseerde internationale misdaad bestrijdt. Israel is het tiende lid geworden.

De leden van de ISA, waaronder Marokko, waren het erover eens dat Israël zich bij de organisatie zou moeten aansluiten.

De vice-premier van de VAE en minister van Binnenlandse Zaken Saif bin Zayed Al Nahyan verwelkomde minister van Openbare Veiligheid Amir Ohana, die Israël vertegenwoordigde op de virtuele bijeenkomst van de organisatie.

Al Nahyan merkte op dat internationale samenwerking had geholpen bij het aanpakken van grote mondiale uitdagingen, zoals de coronapandemie en benadrukte het belang van samenwerken “om alle toekomstige veranderingen, ontwikkelingen en uitdagingen het hoofd te bieden voor het welzijn van de wereld en de mensheid in het algemeen”.

Hij voegde eraan toe dat de alliantie internationale en humanitaire verantwoordelijkheden draagt ​​als onderdeel van haar mandaat om passende beslissingen en procedures te nemen die niet alleen de lidstaten van de alliantie ten goede komen, maar ook de hele wereld.

De ISA, die in 2018 werd opgericht door de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk, “moedigt gezamenlijk werk aan om de georganiseerde en transnationale misdaad aan te pakken, preventiemiddelen te ontwikkelen en de duurzaamheid van veiligheid en stabiliteit te verzekeren voor deze landen bij hun inspanningen om veiligheid en groei voor hun mensen ”, aldus de website van de organisatie .

“Het Bondgenootschap vergroot ook de mogelijkheden tot samenwerking tussen deze landen op politie- en veiligheidsgebied, terwijl het ook gebruik maakt van ervaring en informatie-uitwisseling om bij te dragen aan de internationale vrede en veiligheid.”

Andere doelen zijn onder meer het bestrijden van ‘radicalisering en gewelddadig extremisme’.

De lidstaten zijn de VAE, Frankrijk, Bahrein, Italië, Senegal, Spanje, Singapore, Marokko en Slowakije en nu dus ook Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)