Israëlische SmartAid verdeeld 1 miljoen mondkapjes onder kinderen in de staat Washington

Burgemeester Dana Ralph van Kent, Washington en SmartAID-vrijwilliger Trang Le overhandigen de eerste doos met gedoneerde mondkapjes aan een plaatselijke jongen, waarmee het Millions of Masks for Children-initiatief werd gelanceerd. Foto door Paul Christian Gordon / SmartAID / via ISRAEL21C

De in Israël gevestigde humanitaire organisatie SmartAID heeft een uniek initiatief in Amerika opgestart, namelijk “Een miljoen mondkapjes voor kinderen” in de Amerikaanse staat Washington.

In samenwerking met DHL en de in Washington gevestigde fabrikant van mondkapjes FLTR en met opslagondersteuning van SEKO Logistics, verdeelt SmartAID een miljoen FLTR-mondkapjes aan kinderen die worden geholpen door 15 kinderopvang- en jeugdprogramma’s in de hele staat, inclusief vluchtelingen- en tribale gemeenschappen.

Millions of Masks for Children is het geesteskind van Zahavi en SmartAID-vrijwilliger Trang Le.

Door de kinderopvangorganisaties te steunen, bieden we de ondersteuning die ouders en gezinnen nodig hebben om in deze chaotische tijd weer aan het werk te kunnen”, zegt Le, die ook vrijwilliger is bij Restart Partners.

“We hadden het geluk om met Millions of Masks for Children in contact te komen met Trang Le en Shachar Zahavi, en realiseerden ons al snel dat onze samenwerking onmiddellijke impact kon hebben in de staat Washington en daarbuiten”, aldus Jason Lemelson, CEO van FLTR.

“We geloven dat deze eerste donatie het begin is van iets veel groters en kijken ernaar uit om te blijven helpen waar we maar kunnen.”

Volgens Zahavi zijn sinds maart 2020 bijna 280.000 Amerikaanse kinderen gediagnosticeerd met Covid-19. Tijdens de eerste week van december werd bij 112.000 kinderen een besmetting met het coronavirus vastgesteld – een recordaantal sinds de pandemie begon, volgens de American Academy of Pediatrics.

“Deze buitengewoon genereuze schenking van een miljoen mondkapjes op kinderformaat zal iedereen in onze staat helpen veiliger te houden, van onze essentiële aanbieders van kinderopvang tot de gezinnen van kinderen die onder hun hoede zijn”, voegt Deeann Burtch Puffert, CEO van Child Care Aware uit Washington toe.

Zahavi zei dat Utah de volgende is. “Ons doel is om alle 50 staten te bereiken”, zei hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)