Palestijns lied : ‘Ik kom naar jou toe, mijn vijand … met hakbijlen en messen’

The Tune of the Homeland‘ is een Palestijnse tv-quiz over Palestijnse nationalistische liedjes. Elke quizvraag wordt geïntroduceerd door een verteller die de kijkers vertelt dat de liedjes “onze nationale identiteit uitdrukken … en ons fascineren met waarden.” Sommige liederen die door de PA in deze quiz worden verheerlijkt – en die herhaaldelijk worden uitgezonden – promoten specifiek geweld en terreur, aldus Palestinian Media Watch.

In ‘ik kom naar je toe, mijn vijand’ wordt expliciet opgeroepen tot moord en belooft het Israël – “mijn vijand” – aan te vallen met geweren, hakbijlen en messen:

Officiële PA TV-verteller: “Omdat liedjes een fundamenteel onderdeel zijn van onze cultuur en ze onze nationale identiteit uitdrukken … en omdat deze liedjes aanwezig zijn in ons bewustzijn en ons nog steeds fascineren met waarden en betekenissen … It’s here: The Tune of the Homeland …

Tekst: “Ik kom naar je toe, mijn vijand, vanuit elk huis, elke buurt en elke straat
kom ik met mijn geweer en mijn geloof Ik kom naar je toe, mijn vijand.
Onze oorlog is een oorlog op straat …
ik ‘ Ik kom naar je toe, mijn vijand, vanuit elk huis, buurt en straat.
We dalen af ​​vanuit elk huis met hakbijlen en messen ”
[Officiële PA-tv, 27, 30 november, 13 december 2020]

De verteller benadrukte verder dat dit lied de finesse is van de tijd waarin de Palestijnen hun “identiteit” creëerden en “de geest van opoffering implementeerden in de zielen van de massa”:

Officiële PA TV-verteller: “Als u een van degenen bent die in de periode van dit lied leefden, brengt het u ongetwijfeld terug naar perioden die als fundamenteel werden beschouwd in de campagne om de Palestijnse identiteit te realiseren en de geest van opoffering in de zielen van de massa te brengen …

Wat dit lied bijzonder maakt, is dat het tijdens de veldslagen van de Palestijnse revolutie is geschreven, zodat het een volkslied van de massa werd dat de demonstranten keer op keer herhaalden tegenover de ‘bezetting in bezet Palestina’. Meer nog, in de eerste Intifada (dwz de Palestijnse golf van geweld en terreur tegen Israël, werden ongeveer 200 Israëli’s vermoord, 1987-1993) werd het zelfs het speciale volkslied.”

Palestinian Media Watch berichtte voor het eerst in 2014 over dit lied toen Fatah het uitzond, slechts enkele dagen nadat messen en bijlen werden gebruikt om vier rabbijnen te vermoorden in een synagoge in Jeruzalem. Zo recent als dit jaar koos Fatah dit lied als passend voor een evenement ter herdenking van Fatah’s eerste terreuraanslag tegen Israël op 1 januari 1965, wat later de dag is geworden waarop Fatah zijn verjaardag viert. Bij hetzelfde evenement verbrandde Fatah een model van een Joodse stad.

In een ander nummer in de De melodie van het vaderland- quiz, beloven Palestijnen dat ze nooit hun wapens zullen neerleggen en roepen ze ‘ O Our People, Wave the Rifle’ op . Terwijl het nummer speelt, worden scènes van Palestijnen in gevechtstraining getoond:

Tekst: “O onze mensen, zwaai met het geweer,
laat de wereld horen,
dit is het geluid van onze kogels.
We beloven dat we onze wapens niet uit onze handen zullen werpen
Behalve nadat we jullie bevrijd hebben, ons land
O onze mensen, zwaai met het geweer , zwaai met het geweer …
Niemand zal ons de oplossing opdringen
We zullen elke oplossing afwijzen die niet ons pad is “
[Officiële PA-tv, 23 november 2020]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)