Palestijnse Autoriteit : “Alle Israëliërs zijn kolonisten”

Screenshot YouTube

Terwijl de EU leiders er op aan dringen dat er een Palestijnse staat naast Israël moet komen, denken de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) daar heel anders over. In recente tv uitzendingen herhaalde de PA dat heel Israël Palestijns land is, inclusief Safed, Haifa, Acre en Jaffa, waarbij werd opgemerkt dat Israëliërs die in Haifa, Jaffa en Be’er Sheva wonen, ‘kolonisten’ zijn.

Duidelijker kan de boodschap niet worden gebracht, dachten de PA leiders, dus werden er twee tv uitzendingen gewijd aan het doordringen van de Palestijnse bevolking dat “Israël zijn einde nadert”:

Officiële PA-tv-presentator: “Uit Safed, Haifa, Acre en Jaffa (dwz Israëlische steden), en vanuit elke centimeter van ons land Palestina: “ Goedemorgen Jeruzalem. Een ochtend van pracht en glorie voor de hoofdstad van ons hart en onze staat … Veel indringers zijn hier langsgekomen. Ze zijn verdwenen en Jeruzalem is Palestijns, islamitisch en christelijk gebleven. De bezetting nadert zijn einde. En morgen, is vol hoop en vrijheid, en is van ons. “ [Officiële PA-tv, Good Morning Jerusalem , 4 december 2020]

Bovendien faciliteerde de officiële PA-tv de verspreiding van de boodschap dat alle Israëliërs – ook degenen die in Haifa, Jaffa en Be’er Sheva wonen – “kolonisten” zijn:

Hoofd van het Comité van familieleden van de gevangenen in Jeruzalem, Amjad Abu Asab: “Wanneer begon de gevangenenbeweging? Wanneer zijn de arrestaties begonnen? Ze begonnen in 1948, niet in 1967. We moeten het stof van ons afschudden en zeggen dat de jager die zijn recht om te vechten in Haifa, Jaffa en Be’er Sheva (dwz Israëlische steden) inzag, een jager is die zich realiseerde zijn natuurlijk recht op zijn land… Waarom zit de kolonist in Hebron, Jaffa en Haifa? Wij zijn de echte eigenaren van het land. De gevangenenbeweging begon de strijd vanaf het eerste moment van de bezetting [in 1948], en deze ging door en is geen moment gestopt. Daarom moeten we het stof van ons afschudden en de hele wereld vertellen: elke gevangene in de gevangenissen van de bezetting (dwz Israëls) is een strijder die zijn religieuze, historische en mensenrecht verdedigde. “ [Officiële PA-tv, Good Morning Jerusalem , 6 november 2020]

De boodschap dat Israël “zal eindigen”, zoals is gebeurd met eerdere “indringers”, is niet nieuw en wordt al jaren verspreid door de PA. Palestinian Media Watch meldde bijvoorbeeld al eerder de volgende PA videoclip waarin Israël wordt uitgebeeld als een vreemde indringer, zoals de Romeinen, christenen, en de Britten dat waren en bestemd zijn om te worden verdreven, die uitzending is al honderden keren op de officiële PA tv-stations te zien geweest tussen 2012 – 2020:

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)