Premier Netanyahu voert vriendelijk telefoongesprek met koning van Marokko

Koning Mohammed VI van Marokko. Screenshot YouTube

Volgens een persbericht van het kantoor van premier Netanyahu, heeft hij afgelopen vrijdag voor het eerst sinds de twee landen eerder deze maand waren overeengekomen om de diplomatieke betrekkingen te herstellen, een telefoongesprek gevoerd met de Marokkaanse koning Mohammed VI.

Tijdens het “warme en vriendelijke” gesprek nodigde Netanyahu koning Mohammed VI uit om Israël te bezoeken en kwamen de twee leiders overeen om de contacten voort te zetten om de normalisatieovereenkomst in de komende weken verder uit te werken, aldus het kabinet van de premier.

Volgens de verklaring van het kantoor van de premier “feliciteerden de leiders elkaar met het hernieuwen van de banden tussen de landen, de ondertekening van de gezamenlijke verklaring met de VS en de overeenkomsten tussen de twee landen”.

Netanyahu bedankte de koning ook voor het ontvangen van de Israëlische delegatie in zijn paleis, afgelopen week.

Koning Mohammed onderstreepte de nauwe banden tussen de Marokkaans-Joodse gemeenschap en de monarchie, aldus de Royal Court in een verklaring.

De koning verwelkomde de hervatting van de betrekkingen met Israël, maar zei ook dat het standpunt van Marokko ten aanzien van de Palestijnse kwestie ongewijzigd blijft.
Rabat pleit voor de tweestaten oplossing en het unieke karakter van Jeruzalem als stad met drie religies.

In de verklaring van het Royal Court staat verder dat de koning in zijn gesprek met Netanyahu herinnerde aan “de sterke en speciale banden” tussen de Joodse gemeenschap in Marokko en de monarchie, en de pioniersrol van het koninkrijk bij het bevorderen van vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)