Artsen in Israël hebben voor het eerst AR- en 3D-technologie bij oogkaschirurgie gebruikt

Foto via ISRAEL21C

Voor het eerst Israël gebruikten artsen in Noord-Israël onlangs augmented reality (AR) en 3D-technologie om een ​​fractuur in de bodem van de oogkas van een jonge patiënt te herstellen met optimale klinische resultaten.

Het ernstige letsel van de 31-jarige patiënt veroorzaakte dubbelzien en verminderde de symmetrie en esthetiek van zijn ogen, schrijft ISRAEL21C.

Voorafgaand aan de operatie in het Galilea Medical Center in Nahariya, creëerden artsen een 3D-model van de schedel van de patiënt en ontwierpen en printten ze een titaniumplaat gemaakt volgens zijn CT-beeldvorming.

Tijdens de operatie droeg een van de chirurgen een Microsoft HoloLens augmented reality-bril die het softwaremodel van de schedel en plaat op het hoofd van de patiënt projecteerde. Hierdoor kon hij het real-life plaatje perfect overlappen met het model.

De eerste van zijn soort AR-ondersteunde oogchirurgie werd snel en met succes voltooid in het Galilee Medical Center.Foto door Roee Belchens / Dental Pro Video / via ISRAEL21C

De operatie duurde 1,5 uur en de patiënte ging binnen een paar dagen naar huis.

“De innovatieve technologie die gebruikmaakt van een 3D-printer en augmented reality resulteerde in zowel een bijzonder nauwkeurige uitvoering van de operatie als een aanzienlijke tijdsbesparing”, zegt Dr. Samer Srouji van het Galilea Medical Center, die de operatie leidde.

“Deze technologie zal bijdragen aan verbeterde klinische resultaten en het aantal herhaalde beeldvorming en operaties verminderen. We zijn er trots op dat we voorop lopen in en toonaangevend zijn in deze wereldwijde technologie, ”voegde hij eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!