Universiteit van Tel Aviv opent uniek centrum voor bestrijding pandemieën

Center for Combating Pandemics. Screenshot TAU

Ondanks tientallen miljoenen Covid-19-gevallen wereldwijd, is er nog veel onbekend over de oorsprong en langetermijneffecten van het SARS-Cov-2 coronavirus. Een ding dat wetenschappers zonder twijfel weten: we kunnen in de toekomst meer pandemieën verwachten.

Daarom heeft de Universiteit van Tel Aviv onlangs het Center for Combating Pandemics gelanceerd, waarvan wordt aangenomen dat het de eerste in zijn soort is.

“In de afgelopen 15 jaar heeft de wereld gezien dat een reeks virale pathogenen grote aantallen mensen besmet, waaronder SARS, MERS, Mexicaanse griep en vogelgriep. Het is duidelijk dat we niet veilig zijn voor gevaarlijke opkomende ziekten ”, zegt Center Head professor Itai Benhar van TAU’s Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research tegen ISRAEl21C.

Het centrum beoogt de frontlinie van infectiebeheersing te verbeteren, biomedische kennis versterken voor het ontwikkelen van vaccins en behandelingen, en naties te helpen hun capaciteit te versterken om sociale en economische veerkracht te verzekeren.

Center for combating Pandemics. Foto Tel Aviv University

Deskundigen op het gebied van preventieve geneeskunde en spoedeisende geneeskunde, epidemiologie, rampenbeheer, psychologie, maatschappelijk werk en gezondheidsberoepen, samen met datawetenschap, milieustudies en engineering werken allemaal aan deze doelen.

Op het gebied van inperking wordt bij een door Google gefinancierd onderzoek aan het AI en Data Science Center van TAU gebruik gemaakt van AI-technieken en geavanceerde statistische methoden om een ​​model te bouwen van de verspreiding van de pandemie om te helpen bij het plannen en testen van methoden om infectie te stoppen.

In een ander project heeft een team onder leiding van professor. Motti Gerlic en professor Ariel Munitz een robotachtige bloedtest ontwikkeld voor antilichamen tegen het coronavirus. De Israel Defense Forces (IDF) zullen de methode testen op soldaten.

Het centrum is ook van plan een Task Force Biomedical Solutions op te richten om het begrip van de onderliggende mechanismen van het virus te verdiepen en precisiemethoden te ontwikkelen om het te diagnosticeren, behandelen en voorkomen.

Reeds in ontwikkeling is een kandidaat-vaccin van professor Jonathan Gershoni die een Amerikaans octrooi en financiering heeft van de 3M Corporation, voor het ontwikkelen van een nano-vaccin en een antilichaam “cocktail” om Covid te behandelen.

Geleerden in economie, recht, openbaar beleid, management, werkgelegenheid en onderwijs zullen een denktank voor sociale en economische veerkracht vormen om het nationale beleid tijdens medische crises te informeren.

Het Centrum voor de bestrijding van pandemieën wordt ook een coördinatiepunt voor 100 TAU-groepen die onderzoek doen naar het coronavirus. Het zal beurzen voor afgestudeerden bieden, gastprofessoren ontvangen, conferenties en workshops organiseren en internationale samenwerkingen vergemakkelijken.

“Op de langere termijn stellen we ons voor dat het centrum niet alleen bijdraagt ​​aan de wereldwijde inspanningen om de huidige crisis te bestrijden en in te dammen, maar ook de wetenschappelijke en professionele grondslagen legt om ons in staat te stellen de volgende crisis met succes het hoofd te bieden”, zei Benhar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)