Sympathie voor Israël in Europa neemt toe door vaccinatiesucces en Abraham Akkoorden

Minister van Buitenlandse Zaken Gaby Ashkenazi. Foto screenshot YouTube

Er heeft een aanzienlijke verbetering van de status van Israël onder de Europese bevolking plaatsgevonden, blijkt uit onderzoek van het Europese onderzoeksbureau YouGov, meldt de Hebreeuwse krant Ynet.

De twee belangrijkste redenen hiervoor zijn de Abraham Akkoorden die Israël heeft gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein en het succes van de Israëlische vaccinatiecampagne.

De enquête werd uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden, met ongeveer 1.000 respondenten in elk land. Uit de resultaten bleek dat het algemene niveau van sympathie voor Israël in Europa met 8% is toegenomen. De hoogste stijging werd opgetekend in Frankrijk, waar het niveau van sympathie met 50% toenam. Bovendien daalde het aantal mensen dat geen sympathie voor Israël had met 7%, van 54% naar 47%.

In Engeland steeg de sympathie voor Israël van 24% naar 30% en in Duitsland steeg de sympathie van 30% naar 35%.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken merkte op dat de bevindingen van het onderzoek aantonen dat de mediastrategie om Israëls capaciteiten en successen te benadrukken positieve resultaten behaalt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)