Hezbollah publiceert sinistere infomercial om Israëliërs te ‘helpen’ met emigreren

Hezbollah heeft een zogenaamd grappige informercial gepubliceerd waarin Israëliërs advies krijgen over hoe ze Israël kunnen verlaten.

Het smalende filmpje werd maandag gedeeld door de aan Hezbollah gelieerde verslaggever Ali Shoeib en zou zijn geproduceerd door de “Sheikh Jarrah Hijra Agency”, een duidelijke verwijzing naar de Sheikh Jarrah wijk in Jeruzalem, die de afgelopen weken een brandpunt van conflict was tussen Israëliërs en Palestijnen.

‘Beste Israëlische kolonisten, de meesten van jullie reizen voor het toerisme, maar hebben jullie geprobeerd te reizen voor immigratie?’ vraagt de video na het tonen van de hashtag #BYE_BYE en een kaart van ‘bezet Palestina’.

In de video staat dat het bedoeld is om “hints en tips” te geven over hoe je vanuit Israël naar andere landen kunt emigreren. Volgens Hezbollah bevat stap 1 van het emigratieproces het meenemen van zo min mogelijk koffers. De terreurorganisatie raadt een maximum van 2 aan.

Stap 2 is om geen wapens mee ten nemen naar het vliegveld. “Niemand vindt het leuk om te zien dat een van Gods uitverkoren volk wordt uitgescholden bij de deur van een vliegtuig”, benadrukt de video.

De Libanese terreurbeweging herinnert reizigers er ook aan om wat snacks mee te nemen voor de reis en om de huissleutels achter te laten evenals een brief met het toekomstige adres zodat Hezbollah de meubels na kan sturen.

Als er geen vliegtickets beschikbaar zijn, herinnert Hezbollah Israëlische reizigers er behulpzaam aan dat boottochten ook een optie zijn.

De terreurbeweging adviseerde de Israëli’s “om zich niet opnieuw te laten bedriegen met beloftes van een vaderland.”

“Uw verstrooiing over de hele wereld is uw geschenk van God”, zegt Hezbollah in de video, eraan toevoegend dat Israëliërs “ook kunnen blijven op voorwaarde dat ze hun Israëlische paspoort inwisselen voor een Palestijns paspoort.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)