Biden feliciteert premier Bennett in telefoongesprek

Premier Bennett in gesprek met president Biden. Foto Twitter.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondagavond Israël’s nieuwe premier Naftali Bennett gefeliciteerd met zijn beëdiging als hoofd van de nieuwe regeringscoalitie.

“Namens het Amerikaanse volk feliciteer ik premier Naftali Bennett, plaatsvervangend premier en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en alle leden van het nieuwe Israëlische kabinet”, zei Biden in een verklaring. “Ik kijk ernaar uit om met premier Bennett samen te werken om alle aspecten van de hechte en duurzame relatie tussen onze twee naties te versterken.”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken had een telefoongesprek met Lapid om hem te feliciteren en hem uit te nodigen om Washington te bezoeken. De stap van de regering-Biden om de jonge regering snel te omarmen kwam nadat Benjamin Netanyahu zijn laatste toespraak als premier had gebruikt om zijn grieven met Washington te uiten.

Biden, die in januari aantrad, zei dat “Israël geen betere vriend heeft dan de Verenigde Staten. De band die onze mensen verenigt, is het bewijs van onze gedeelde waarden en decennia van nauwe samenwerking. Terwijl we ons partnerschap blijven versterken, blijven de Verenigde Staten onwrikbaar in hun steun voor de veiligheid van Israël.”

De president voegde eraan toe dat zijn regering “volledig toegewijd is om met de nieuwe Israëlische regering samen te werken om veiligheid, stabiliteit en vrede voor Israëliërs, Palestijnen en mensen in de bredere regio te bevorderen.

Als reactie tweette Bennett zijn dank aan Biden.

“Dank u meneer de president! Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken om de banden tussen onze twee naties te versterken’, schreef hij.

De twee leiders spraken later op de avond telefonisch, waarna het Witte Huis een verklaring online zette waarin stond dat Biden Bennett feliciteerde en herhaalde dat hij van plan was met hem samen te werken om de relatie tussen de VS en Israël te versterken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)