Vrouw benoemt tot plaatsvervangend commandant van militaire inlichtingeneenheid 8200

Luitenant-kolonel G. | Foto: IDF-woordvoerderseenheid

De Israëlische militaire inlichtingendienst heeft zondag een vrouwelijke officier benoemd tot plaatsvervangend commandant van eenheid 8200. Voor de gelegenheid wordt de vrouwelijke officier gepromoveerd tot kolonel.

G, die de eerste vrouw in deze functie zal zijn, heeft uitgebreide ervaring in de eenheid en heeft verschillende rollen vervuld in de cyber-, inlichtingen- en operatiedivisies.

De 39-jarige, die de komende weken haar commando op zich zal nemen, zal naar verwachting de kunstmatige-intelligentierevolutie leiden van de militaire inlichtingendienst.

G. voegt zich bij een groeiend aantal vrouwen die militaire conventies doorbreken en gepromoveerd worden tot functies waar voorheen uitsluitend mannen werkzaam waren.

Eerder deze week werd Brigadier generaal Yifat Tomer-Yerushalmi benoemd tot de eerste vrouwelijke militaire advocaat-generaal van de IDF, een rol die een promotie naar de rang van generaal-majoor met zich meebrengt.

Tomer-Yerushalmi zal de tweede vrouw in de geschiedenis van de IDF worden die die rang bekleedt, de eerste is minister van Economie Orna Barbivay. Zij werd in 2011 tot generaal-majoor gepromoveerd toen ze de eerste vrouwelijke officier werd die leiding gaf aan het Manpower-directoraat van de IDF.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)