Israël: hoogste aantal dagelijkse coronabesmettingen sinds februari dit jaar

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid werden 6576 Israëliërs zondag positief getest op het coronavirus bij meer dan 87.000 tests. Hiermee staat het besmettingspercentage van het land nu op 7,81% – het hoogste cijfer sinds het begin van de vierde besmettingsgolf.

Ondertussen liggen er 731 COVID-19-patiënten in ernstige toestand in het ziekenhuis – een toevoeging van nog eens 26 patiënten sinds middernacht. Dit is het hoogste aantal patiënten in ernstige toestand sinds het begin van de vierde infectiegolf. Minstens 156 daarvan zijn aangesloten op ventilatoren.

Het dodental sinds het begin van de pandemie staat op 6990 nadat zondag nog 8 patiënten aan de ziekte bezweken.

Met de heropening van de scholen op woensdag, meldde het ministerie dat ongeveer 88.000 studenten momenteel in quarantaine zitten of ziek zijn door het virus.
Op zondag keurde Israël de derde coronavaccin-booster-injectie goed voor iedereen die gedurende ten minste vijf maanden volledig is gevaccineerd in een poging de snel verspreidende Delta-variant te beteugelen.

Het land heeft zijn boostervaccinatiecampagne geleidelijk uitgebreid naar steeds meer leeftijdsgroepen sinds de uitrol ervan enkele weken geleden, aangezien het aantal coronabesmettingen is gestegen tot cijfers die al bijna een jaar niet meer zijn gezien.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)