300 mensen uit de kleren om aandacht te trekken voor ecologische ramp bij de Dode Zee

Meer dan 300 mensen zijn in Israël bij de Dode Zee uit de kleren gegaan voor een fotoshoot van Spencer Tunick, een kunstenaar die met zijn foto’s de aandacht wil vestigen op ecologische rampen in de wereld.

De waterspiegel van de Dode Zee daalt jaarlijks met 1 meter, waardoor de kustlijn in rap tempo terug loopt en het unieke ecologische systeem in de regio op instorten staat. Er zijn plannen om water terug te pompen in de Dode Zee, maar deze zijn kostbaar en niet efficiënt.

Tunick wil mensen bewust maken van de daling van de waterspiegel van de Dode Zee en aandacht vestigen op de ecologische ramp die zich in het gebied afspeelt.

De witte verf van de deelnemers aan het kunstproject was speciaal gemaakt voor de fotoshoot en ontworpen om de lichamen te laten lijken op zoutpilaren, een verwijzing naar de minerale formaties in de Dode Zee en natuurlijk de vrouw van Lot uit de Bijbel.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)