Israëlische ambassadeur verscheurt jaarverslag UNHRC

De Israëlische ambassadeur voor de Verenigde Naties Gilad Erdan heeft het jaarverslag van de UNHRC verscheurd. Israël wordt 124 keer genoemd in het verslag, terwijl landen als China, Rusland of Iran nauwelijks genoemd worden.

In een toespraak voor de Algemene Vergadering bekritiseerde de Israëlische gezant de UNHRC voor zijn obsessie tegen Israël tijdens een speciale zitting waarop het jaarverslag gepresenteerd werd.

“Sinds de oprichting van de raad 15 jaar geleden, heeft het besloten om Israël de schuld te geven en te veroordelen, niet 10 keer zoals Iran of 35 keer zoals Syrië,” zei Erdan. “De Mensenrechtenraad heeft Israël aangevallen met 95 resoluties. Vergeleken met 142 tegen alle andere landen samen.”

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)