Ingebruikname ziekenhuis begint met operatiekamers

Deze week zijn in Ziekenhuis Amstelveen de verhuizingen begonnen naar de nieuwbouw. Op dit moment worden de operatiekamers verhuisd en de Centrale Sterilisatie Afdeling. Volgende week zullen deze afdelingen volledig operationeel zijn.

Tegelijkertijd gaat dan de nieuwe entree aan de Laan van de Helende Meesters open: in de nacht van dinsdag 25 mei op woensdag 26 mei om 00.00 uur precies. De huidige hoofdingang gaat dan dicht.

De verhuizingen van de poliklinieken en de afdelingen die een plaatsje krijgen in de nieuwbouw, duren tot eind augustus. De officiële opening van het nieuwe gebouw is gepland in het laatste kwartaal van 2004.

Patiënten die vanaf volgende week woensdag het ziekenhuis betreden, staan meteen in de nieuwe hal met aan beide zijden poliklinieken. Een korte verbindingsgang geeft toegang tot de bestaande polikliniekruimtes in het oude gebouw en tot de afdelingen Opname, Radiologie en Laboratorium.

Op de eerste verdieping van de nieuwbouw wordt het Moeder Vrouw en Kind Centrum gevestigd. Hierin zijn gevestigd de afdelingen Gynaecologie, Verloskunde, Kraam, Neonatologie, Kinderafdeling en Kinderdagverpleging. Omdat deze afdelingen hier fysiek dicht bij elkaar zitten, kunnen de processen van deze afdelingen beter op elkaar worden afgestemd. Naast de Kinderafdeling bevindt zich een groot speelterras, duidelijk zichtbaar vanaf het kruispunt Groenelaan/Laan van de Helende Meesters. De zes operatiekamers en de sterilisatieafdeling zijn gevestigd op de tweede verdieping.
De derde verdieping bestaat uit technische ruimtes. Het ziekenhuis beschikt nu over de meest moderne apparatuur. Zo is het voor de energiebehoefte volledig zelfvoorzienend zodat de patiëntenzorg te allen tijde kan doorgaan.