Synagoge Rotterdam bestaat 50 jaar!

Het weekend van 26/27 juni aanstaande zal geheel in het teken staan van het 50-jarig bestaan van de sjoel van de Kille Rotterdam op het A.B.N. Davidsplein.

Op sjabbat zal na de sjoeldienst – waarin ook nog een barmitswa-viering zal plaatsvinden – een gezamenlijke lunch plaatsvinden en daarna zal een discussieprogramma worden gehouden onder leiding van onze pastoraal werker Rabbijn Jehoeda Vorst, met medewerking van de gastrabbijnen I. Vorst (vader van Jehoeda) en J.S. Jacobs.

Zondagmiddag 27 juni wordt om 14.00 uur een bijzondere sjoeldienst gehouden waaraan Micha Bloemendal (oud-chazzan van de kille) en het koor van de CIZ-sjoel in Amstelveen hun medewerking verlenen. Na afloop is er een receptie in de Grote Zaal van het sjoelcomplex.

Oud-Rotterdammmers die toch al voornemens waren deze zomer naar Nederland te komen, worden van harte uitgenodigd om dit weekend of de bijeenkomst op zondag bij te wonen. Gaarne ontvangen wij dan uw aanmelding via nig.rotterdam@zonnet.nl

Over de geschiedenis van joods Rotterdam: www.jhm.nl