Interview Hasbara Nederland met Conny Mus

Conny Mus doet als Midden-Oosten correspondent voor RTL Nieuws regelmatig verslag over de situatie in Israël, de Palestijnse gebieden en Irak. Eind juli kreeg hij een hartaanval tijdens een vakantie in Servië. Inmiddels is hij herstellende.

Micky van Hasbara Nederland had een gesprek met hem.
Het volledige interview kunt u lezen op www.hasbara.nlInterview Hasbara Nederland met Conny Mus

Conny Mus doet als Midden-Oosten correspondent voor RTL Nieuws regelmatig verslag over de situatie in Israël, de Palestijnse gebieden en Irak. Eind juli kreeg hij een hartaanval tijdens een vakantie in Servië. Inmiddels is hij herstellende.

Micky van Hasbara Nederland had een gesprek met hem.
Het volledige interview kunt u lezen op www.hasbara.nl

Hoe gaat het nu met u?
Met mij gaat het op dit moment uitstekend, maar moet wel aansterken. Ik moet het een maandje rustig aan doen en dat is eigenlijk best wel lekker.
Wat vindt u van de verslaggeving over Israël in de internationale media?
Wat ik kan volgen – ik zie en lees niet alles, maar wel heel erg veel – denk ik dat de internationale media een aardig beeld weergeven van wat zich hier werkelijk afspeelt. Dit in tegenstelling tot de lokale media, de Israëlische media, die een zeer, zeer eenzijdig beeld weergeven. Op een enkele uitzondering na zoals een krant als Haaretz die tegen de stroming in verslag doet.

En de Arabische media, zou u daar ook iets over kunnen zeggen?
Als je over de Arabische media in de regio praat, van Al-Jazeera tot een aantal goede kranten aan toe, zie je daar geen objectiviteit in terug. Die zijn erg gekleurd. Dat heeft vaak te maken met de landen waar ze van origine vandaan komen. Aan de andere kant zie je ook heel veel goede dingen gebeuren. Er is best een ontwikkeling gaande maar aan de Arabische kant is de media nog niet echt wat wij gewend zijn.

Wat is uw mening over Arafat?
Ik geloof niet dat Arafat de juiste en eerlijke oprechte leider is voor zijn volk. Corruptie binnen het Palestijnse leiderschap is al heel lang een onderwerp wat op tafel ligt, ook bij de Palestijnen zelf. Tegelijkertijd is het zo dat zolang Arafat leeft en aanspreekbaar is, hij de enige leider is die cruciale beslissingen kan en mag nemen. Hij is de Godfather van de Palestijnen om wie je niet heen kan.