Twee soldaten gekidnapt door Hezbollah

Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft zojuist bevestigd dat vanmorgen twee soldaten door Hezbollah zijn ontvoerd. De militante organisatie viel een legerpost in het grensgebied tussen Libanon en Israël aan en wist de twee soldaten gevangen te nemen.


Hezbollah vuurde vanochtend eveneens Katoesja raketten en mortiergranaten af op legerposten en dorpen langs de noordelijke grens. Zes mensen raakten hierbij gewond.

Premier Olmert heeft als volgt gereageerd: "Er zijn elementen in het noorden en het zuiden die onze stabiliteit bedreigen en onze standvastigheid willen testen. Ze zullen falen en een zware prijs betalen voor hun acties."

Het Israëlische leger houdt Libanon verantwoordelijk voor de aanval. Volgens Arutz 10 heeft Hezbollah de vrijlating van duizenden gevangenen geëist in ruil voor de twee soldaten en korporaal Shalit, die zich al meer dan twee weken in handen van zijn ontvoerders bevindt.

De IDF heeft inmiddels aanvallen uitgevoerd op Hezbollah langs de grens. Opperbevelhebber Dan Chalutz heeft opgeroepen tot een noodoverleg en premier Olmert zal een speciaal kabinetsberaad beleggen. Bewoners van West Galilea hebben hun schuilkelders betreden.  

Advertentie (4)