Verdachte bommen?

Volgens een Belgische chirurg van Libanese komaf vertonen de lichamen van een aantal slachtoffers van Israëlische bombardementen sporen die zouden kunnen duiden op het gebruik van chemische wapens.

Hart- en vaatchirurg Bachir Cham, die momenteel in Libanon medische assistentie verleent, beweert dat het Israëlische leger chemische wapens inzet tijdens bombardementen in Libanon. Cham deed zijn uitlatingen ijdens een persconferentie in Brussel via de mobiele telefoon vanuit de Libanese hoofdstad.

"In het ziekenhuis van Sidon heb ik acht lichamen die er abnormaal uit zien. Er waren geen sporen van bloedverlies, geen zichtbare bloeduitstortingen en de hoofdbeharing was intact. De huid was leerachtig zwart, mummieachtig. Ze waren duidelijk niet verbrand of verkoold."

Cham zegt ten zeerste te betwijfelen of de slachtoffers door de drukgolven van bomexplosies om het leven zijn gekomen. "Ik heb de indruk dat deze mensen zijn gestorven doordat een giftig product het lichaam via de huid is binnengedrongen."

Het is niet voor het eerst dat Israël beschuldigt wordt van het gebruik van chemische wapens. Zowel in de Gazastrook als in de Palestijnse gebieden op de Westbank zou het Israëlische leger gebruik gemaakt hebben van gasgranaten. Het is niet precies bekend om welke stoffen het gaat en evenmin om het aantal en soort chemisch wapentuig.

Advertentie (4)