Hezbollah website in het Hebreeuws

Hezbollah heeft onlangs een Hebreeuwse versie van haar website gelanceerd. Het is voor het eerst dat de militante beweging zich tot het Israëlische publiek richt via internet.

De website wordt gehost door een Iraanse provider en bevat reportages over het Israëlische leger, het politieke systeem, onderhandelingen met de Palestijnen en recente ontwikkelingen in het schandaal rond president Katsav.

De site werd onlangs ontdekt door dr. Mark Lest, professor aan de Ben Gurion Universiteit in Be’er Sheva. Lest is gespecialiseerd in terroristische websites. "Ik begrijp niet welk doel Hezbollah voor ogen heeft met deze site", aldus Lest. "Het zou kunnen dat ze de Israëlische bevolking willen demoraliseren of dat ze Israëlische steun willen verwerven."

Uit het Hebreeuws dat op de site wordt gebruikt ontstaat de indruk dat een automatisch vertaalprogramma is gebruikt. De vertaling van IDF in ‘oorlogsleger’ en de aanduiding voor de Minister van Defensie als ‘oorlogsminister’ is echter duidelijk bewust gekozen.

Advertentie (4)