WJC presenteert rapport over “De opkomst van neo-nazisme” in Europa

WJC president Ronald S. Lauder presenteert het speciale neo-nazi rapport
WJC-president Ronald S. Lauder presenteert neo-nazi rapport

Het World Jewish Congress, het overkoepelend orgaan van joodse gemeenschappen wereldwijd, heeft een speciaal rapport uitgebracht over de opkomst van neo-nazi’s in het Europees Politieke Systeem. De Griekse Golden Dawn partij, het Hongaarse Jobbik en de Nationaal Democratische Partij van Duitsland krijgen speciale aandacht in het 17-pagina’s tellende rapport.

Over Nederland wordt er niets bijzonders vermeld, dan dat de partij van Geert Wilders erin genoemd wordt als een “anti-Islam partij, die door de meeste analisten op geen enkele wijze beschouwt kan worden als een neo-nazi partij. De partij plaatst zich stevig in de Joods-Christelijke traditie en steunt Israel”.

Het rapport werd gepresenteerd door WJC-president Ronald S. Lauder op de 14e WJC plenaire vergadering, afgelopen 5-7 mei 2013 in Budapest.

Download compleet WJC-rapport opkomst neo-nazi’s

 

Advertentie (4)