Netanyahu: Israel zal alles doen om tweede holocaust ter voorkomen

Benjamin Netanyahu, premier van Israel.
Benjamin Netanyahu

Bij de opening van een nieuw paviljoen gisteren bij Block 27 in het nazi vernietigingskamp Auschwitz- Birkenau, sprak Benjamin Netanyahu. Zijn boodschap was glashelder: De wereld wist precies wat er gebeurde gedurende de Tweede Wereldoorlog en deed niets om de holocaust te stoppen, aldus de premier van Israel.

“De geallieerde leiders wisten precies wat er gebeurde tijdens de Holocaust. Ze begrepen perfect wat er gebeurde in de vernietigingskampen. Ze werden gevraagd om op te treden, dat konden zij doen en dat deden ze niet. Voor ons Joden, is de les duidelijk. We mogen niet stil staan ​​voor de dreiging van vernietiging. We moeten niet onze kop in het zand steken, of anderen het werk voor ons laten doen. Vanaf hier, de plaats die getuigenis is voor de wil om ons uit te roeien, vertel ik, de premier van Israël, de Joodse staat, tegen alle landen van de wereld: De staat Israël zal doen wat nodig is om een tweede holocaust te voorkomen is.”

Advertentie (4)