Joodse begraafplaats Deventer opgeknapt

Mohamed, een vrijwilliger uit Egypte, op de joodse begraafplaats te Deventer. Foto: John van Zuiden.
Mohamed, een vrijwilliger uit Egypte, op de joodse begraafplaats te Deventer.
Foto: John van Zuiden.

Van 30 juni t/m 11 juli 2013 organiseerde het Etty Hillesum Centrum in Deventer in samenwerking met ASF Nederland en het NIG Stedendriehoek een International Work Camp. Onder het motto ‘Het heden verbinden met het verleden’ gingen de deelnemers, een internationale groep vrijwilligers, aan de slag met herstelwerkzaamheden op de Joodse begraafplaats van Deventer.

Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF) ontstond in 1958 in Duitsland. De oprichters erkenden dat zij als Duitsers schuldig waren aan de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Ze wilden helpen met de wederopbouw in de landen die Duitsland bezet had en aan verzoening werken.

Advertentie (4)