Ban Ki Moon ontmoet Netanyahu in Jeruzalem

SG and PM Israel make public statementsDe secretaris-generaal van de Verenigde Naties was op bezoek in Israël, Jordanië en de Palestijnse gebieden. In Ramallah uitte Ban Ki Moon kritiek op het nederzettingen beleid van Israël. De dag daarna bezocht hij Benjamin Netanyahu die Ban Ki Moon vertelde dat het bouwen van appartementen vrede niet in de weg staat. De kern van het conflict is “de continuerende weigering om de Joodse Staat te erkennen binnen welke grenzen dan ook”, aldus Israëls premier.

Verder wees Netanyahu op de zomerkampen van UNWRA (de VN-vluchtelingen organisatie) in de Gazastrook, die met de financiering en de infrastructuur van de Verenigde Naties mogelijk worden gemaakt. Deze worden ingezet om Palestijnse kinderen te indoctrineren om Joden te haten en op te voeden tot jihad tegen Israël.

Ban Ki Moon heeft ook president Shimon Peres ontmoet. Daarnaast bezocht hij het graf van voormalig premier Yitzhak Rabin op Mount Herzl in Jeruzalem, die de VN chef “de kampioen van vrede en veiligheid” noemde, “voor Israël en de regio”.

Advertentie (4)