Jerusalem in Omniversum

jerusalem omniversumJerusalem neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? En hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons?

De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen, zal het publiek leren wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

Jerusalem tracht mensen te inspireren met verhalen en duidelijk te maken waarom dit deel van de wereld tot de verbeelding spreekt van miljarden mensen. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring.

Jerusalem is vanaf 1 april te zien in het Omniversum.

Relevant:

Luister ook naar CIDI-directeur Esther Voet over Jerusalem.

Advertentie (4)