Protest bij anti-Israël lezing Dries van Agt op Kristallnacht

Een anti-Israël toespraak van oud-premier Dries van Agt op Kristallnacht is verstoord. Er werd leuzen uitgeroepen en een spandoek getoond met de tekst: ‘Van Agt de Joden zijn jou zat!’ Daaronder stonden de namen van de Drie van Breda, drie Duitse oorlogsmisdadigers die na de Tweede Wereldoorlog een levenslange gevangenisstraf uitzaten in de Koepelgevangenis van Breda, die Van Agt als Minister van Justitie in 1973 gratie wilde verlenen. Ook de naam van de Nederlandse nazi/berover van Joden Pieter Menten werd door een oudere vrouw genoemd (naar verluidt destijds getipt door Van Agt om het land te ontvluchten, maar later opgespoord door topjournalist Hans Knoop) en de executies bij de treinkaping bij De Punt.

Verder verliep de actie , die zo een 3 minuten heeft geduurd, rustig. Ook de mensen bleven rustig zitten en kort later hervatte Van Agt zijn lezing.

Advertentie (4)