Nieuws over Joods meisje ontvoerd door ISIS onjuist, aldus Koerdische bronnen

vlag israel kurdistanIslamistische en Palestijnse websites claimen dat voormalig IDF-soldaat Gill Rosenberg – de eerste westerse vrouw die zich heeft aangesloten bij Koerdische strijders – gevangen zou zijn genomen door de Islamitische Staat (ISIS) tijdens gevechten in Syrië.

Koerdische verzetsbewegingen hebben inmiddels de berichten van de jihadistische website ontkracht en zeggen dat het Joodse meisje, die naast de Israëlische ook de Canadese nationaliteit bezit, zich niet in het gebied bevond waar zij zou zijn gevangen genomen door de Islamitische Staat (ISIS).

Gill reisde onlangs vanuit Israel naar Iraaks Koerdistan en heeft tegen het Israëlische legerradio verklaard:

“They are our brothers. They are good people. They love life, a lot like us, really,”

Advertentie (4)