Aanslag op HQ van Hamas door islamisten

2015-01-05 foto schilderswijk zelfmoorsterrorist

Het hoofdkwartier van de Palestijnse Hamasbeweging is vanochtend getroffen door een bomaanslag. De terreurdaad in Gaza Stad is vermoedelijk het werk van radicale islamisten. 

Deze Supporters van de Islamitische Staat in Jeruzalem hadden dreigementen geuit “tegen gekozen doelwitten” tenzij binnen drie etmaal enkele radicaalislamitische gevangenen zouden worden vrijgelaten, zo meldt France24. Volgens getuigen veroorzaakte de explosie schade aan de buitenmuren van het complex.

Hamas arresteerde vorige maand een salafistische leider vanwege diens vermeende banden met het IS-kalifaat.

Hamas sloopt IS-moskee

JPost maakt vandaag melding van een mogelijk gerelateerd incident met de ‘Supporters’ (Ansar al-Dawleh al-Islamiyeh) zondagnacht. Hamas zou toen de islamistische moskee Mutahabin met bulldozers hebben gesloopt, zo klagen de jihadisten.

Volgens de krant groeien de spanningen tussen Hamas en IS-verwante netwerken in de Gazastrook.

Advertentie (4)