Eindelijk baby voor gibbon in Ramat Gan!

aap-1

In safaripark Ramat Gan heeft een stel siamang-apen, een soort gibbons, een baby’tje gekregen. Een eerdere nazaat van moeder Jambi (8) en vader Yan (10) kwam drie jaar geleden ter wereld maar overleed korte tijd na de geboorte.

Het baby’tje waarover Haaretz nu bericht is vermoedelijk al een week of zes oud. Oppassers konden de kleine aap tot dusver nog niet waarnemen wegens het dichte struikgewas in het gibbon-verblijf en omdat de baby verstopt zat in de pluizige vacht van zijn moeder. Door haar dikke buik wist men echter wel dat ze drachtig was.

‘Yan nu echt superlief voor Jambi’

Volgens het park is papa Yan dolblij met de baby en apetrots op zijn Jambi. “Hij is altijd al lief voor haar maar nu is hij echt superlief”, aldus park-woordvoerster Sagit Horowitz. “Yan wordt er zachtaardig van.”

Het mannetje zou tot enige tijd geleden regelmatig ruzie gehad hebben met de orang-oetangs, met wie hij en Jambi een hok deelden. Ramat Gan gaf het gibbon-duo vervolgens een eigen eilandje als verblijf.

De Siamang (Symphalangus syndactylus) is een ernstig bedreigde diersoort. Om inteelt in de gevangen populatie te voorkomen werken dierentuinen en safariparken wereldwijd nauw samen in fokprogramma’s.

(foto boven met dank aan Creative Commons)

Advertentie (4)