Israël: ‘Gaza flottielje’ krijgt geen toegang

Gaza-flotilla

Israël zal niet toestaan dat schepen zonder haar toestemming de Israëlische territoriale wateren binnendringen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dit maandag in het licht van een boot die gisteren was vertrokken vanuit Zweden.

Volgens JPost willen de bemanningsleden van de Marianne van Gothenburg de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook doorbreken. In mei 2010 resulteerde een actie met een soortgelijk ‘hulpkonvooi’ in 9 sterfgevallen en tientallen gewonden.

De zegsman van het ministerie, die in zijn uitlatingen niet direct naar het Zweedse schip verwees, zei dat “als de zogenaamd behulpzame Gaza flottieljes echt geïnteresseerd waren in het welzijn van de bevolking in Gaza, dan zouden ze hun hulp wel via Israël sturen. Het feit dat ze per se een flottielje willen zenden toont dat het een onnodige provocatie is.”

(foto via Wiki Commons)

Advertentie (4)